Local news

FUSO op de Reinigings Demo Dagen

Op 5 en 6 juni 2019 vinden de Reinigings Demo Dagen plaats, dit keer op een nieuwe locatie, en FUSO is weer present.

 

Op deze toonaangevende vakbeurs voor de afval- en reinigingsbranche zal FUSO de eCanter tonen, de volledig elektrische 7,5-tons vrachtwagen waarvan er al diversen in Nederland rondrijden bij verschillende klanten.

 

Deze truck rijdt zonder uitstoot en vrijwel geruisloos, ideaal voor de inzet in de binnensteden. En dat met een laadvermogen van ruim 4 ton.

 

Het evenement vindt dit keer plaats in Soest op het terrein van het Nationaal Militair Museum:
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

 

De beurs is beide dagen geopend van 09.00 tot 18.00 uur.

 

Toegang is gratis na aanmelding via de website.

 

 

 

FUSO 3C13 250 voorjaarsaanbieding

Het voorjaar is begonnen en we zien het aan de bloemen en planten om ons heen. Wist u dat de FUSO veel wordt ingezet bij hoveniers en groendiensten? Dit maakt de Canter uitermate geschikt voor groenwerkzaamheden:

 

 • Robuust chassis met dubbel lucht

 • Laadvermogen van circa 1.180 kg

 • De kleinste draaicirkel in de markt: slechts 8,6 meter!

 • Open laadbak 3.200 x 2.080 mm

 • Geschikt voor B-rijbewijs

 • 3.500 kg trekgewicht
   

Er is nu al een Canter 3C13 met open laadbak voor een adviesprijs van € 26.950,-. Voor een truck met automatische versnellingsbak geldt een meerprijs van € 1.000,-. Neem contact op met uw FUSO dealer voor meer informatie over deze aanbieding.

 

 

 

250

Nieuwe smart tacho per 15 juni verplicht

Op trucks met een GVW van 3.500 kg is de tachograaf een optie, op de modellen boven 3,5 ton wordt standaard een tachograaf geleverd. Vanaf 15 juni 2019 moeten alle nieuw te registeren trucks met tachograaf plicht voorzien zijn van een “slimme” (ook wel “smart”) tachograaf.

 

Wat is een slimme tachograaf?

De Europese Commissie heeft een richtlijn (165/2014) aangenomen waarmee nieuwe specificaties voor de tachograaf verplicht worden. Het doel van deze wetgeving is om manipulatie van de tachograaf nog verder tegen te gaan zodat de rij- en rusttijden worden gerespecteerd. De grootste verschillen met de huidige generatie tachograaf zijn:

 

 • Geïntegreerde GNSS (Global Navigation Satelite System) module met 2e snelheidssensor voor registratie van de voertuiglocatie.

 • DSRC (Dedicated Short Range Communication) module maakt uitlezen op afstand mogelijk voor controlerende instanties.

 • Nieuwe encryptie en verbeterde verzegeling om fraude tegen te gaan.

 • ITS Intelligent Transportation System waarmee de tachograaf in de toekomst gekoppeld kan worden met bijvoorbeeld voertuigmanagementsystemen.

   

FUSO levert de smart tachograaf vanaf 10 mei 2019 af fabriek. Tot die tijd worden trucks nog met de huidige tachograaf geleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw FUSO dealer.

 

 

 

Smart tacho