Local news

Lokaal Nieuws

file

Gepubliceerd op 07/06/2022

De nieuwe FUSO Canter op Transport Compleet

Van 14 tot en met 16 juni vindt de beurs Transport Compleet weer plaats in Hardenberg en FUSO is hier prominent aanwezig. In hal 1 op stand 101 zal de nieuwe FUSO Canter voor het eerst aan het publiek getoond worden. De nieuwe Canter heeft een modern design, een verbeterd comfort en een verhoogde veiligheid.

 

Lees meer...
file

Gepubliceerd op 20/09/2021

FUSO met eCanter op Ecomobiel

Na een jaar afwezigheid wordt er dit jaar weer een Ecomobiel beurs georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch. De vakbeurs voor duurzame mobiliteit vindt plaat op 12 tot en met 14 oktober.

 

Lees meer...
file

Gepubliceerd op 16/09/2021

Heineken neemt FUSO eCanter in gebruik als elektrische tankbiertruck

Bierbrouwer Heineken gaat geselecteerde cafés in de Amsterdamse binnenstad bevoorraden met de allereerste elektrisch aangedreven tankbiertruck ter wereld. De tankbiertruck is gebaseerd op een FUSO eCanter. Bij de keuze voor de elektrische truck van FUSO spelen verschillende factoren, zoals geluids- en emissiebeperking en verduurzaming van het wagenpark, een rol. 

 

Lees meer...
Traffic service

Gepubliceerd op 02/07/2020

Eerste twee FUSO eCanters voor Traffic Service Nederland

Afgelopen week heeft Traffic Service Nederland twee FUSO eCanters in gebruik genomen. De specialist uit Oss die met diensten en producten invulling geeft aan tijdelijke verkeerssituaties, draagt met de volledig elektrische voertuigen bij aan CO2-reductie in de binnenstedelijke gebieden van Rotterdam en Amsterdam.

 

Lees meer...
file

Gepubliceerd op 06/05/2020

Daimler Trucks dochter FUSO ondersteunt klanten met verlengde garantie in huidige situatie

Stuttgart – In de huidige situatie verlengt Daimler Trucks dochteronderneming FUSO de garantie van de voertuigen om de mobiliteit van de Europese klanten veilig te stellen. Alle garanties die aflopen tussen 15 maart en 15 mei 2020 krijgen van FUSO automatisch twee maanden extra dekking. Dit wordt aangeboden in alle Europese markten.

 

Lees meer...
FUSO F-Cell

Gepubliceerd op 03/04/2020

FUSO begint serieproductie van brandstofceltrucks aan het eind van het decennium

o    MFTBC gaat door met de vermindering van de CO2 uitstoot

o    Serieproductie van brandstofcel trucks begint aan het eind van het decennium

 

Lees meer...
file

Gepubliceerd op 21/02/2020

Nieuwe FUSO Canter op Schiermonnikoog

De gemeente Schiermonnikoog heeft onlangs een nieuwe FUSO-truck in gebruik genomen. De buitendienst van het eiland gebruikt de 3,5 tons Canter voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

 

FUSO is al jaren een bekend gezicht bij de buitendienst van de gemeente Schiermonnikoog. Toen de vorige truck na elf jaar ingeruild moest worden, was het – mede door de goede ervaringen – snel duidelijk dat het weer een Canter moest worden. De keuze viel op de FUSO Canter 3,5 ton met de cabine van 1,7 meter breed en de automatische DUONIC-transmissie met dubbele koppeling. “Het voertuig komt overal op het eiland, dus ook op plekken waar je minder ruimte hebt om te manoeuvreren. Door het compacte formaat en de kleine draaicirkel van 10 meter kun je nagenoeg overal komen. Ondanks de beperkte afmetingen heb je veel laadvermogen. We zijn erg tevreden”, vertelt voorman Kornelis Bentum over de Canter. De compacte truck werd geleverd door FUSO-dealer Wensink Groningen en is door GH Van Solutions uit Assen voorzien van een laadbak, waardoor probleemloos onder meer groenafval, bestrating en restafval vervoerd kunnen worden.

Gemeente Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een gemeente op het gelijknamige eiland in de Waddenzee. De Friese gemeente heeft een totaal inwoneraantal van 936.
file

Gepubliceerd op 05/02/2020

Amsterdam geeft subsidie voor FUSO eCanter

Er zijn nieuwe subsidies beschikbaar voor de aankoop van uitstootvrije taxi’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen in Amsterdam. De gemeente heeft 2 miljoen euro uitgetrokken voor uitstootvrije bedrijfswagens en 1 miljoen voor uitstootvrije taxi’s

De lucht in Amsterdam moet schoner. De stad kent nog een groot aantal knelpunten waar de lucht schoner moet worden. De gemeente heeft daarom in het Actieplan Schone Lucht een groot aantal plannen aangekondigd. Zo moeten in 2025 alle bedrijfsvoertuigen in de stad uitstootvrij zijn. De nieuwe subsidies helpen om deze overstap te maken. De gemeentelijke bijdrage voor een elektrische vrachtwagen als de FUSO eCanter bedraagt maximaal 20% tot € 40.000.

Nieuw in de regeling is dat zowel een nieuw als een gebruikt uitstootvrij voertuig wordt gesubsidieerd. Voorwaarde daarbij is dat ‘in ruil’ een voertuig op fossiele brandstof wordt uitgeschreven. De subsidie is voor elektrisch en waterstof en is ook in te zetten bij leasecontracten.

Elektrisch rijden kent veel voordelen. Het is gunstig voor de luchtkwaliteit. Is goed voor het bedrijfsimago. De kosten worden met de dag interessanter. En elektrische voertuigen hebben parkeer- en toegangsprivileges in de stad. De subsidie is daarbij vooral een stimulans om snel te handelen.  

Dit maakt het rijden in een elektrische FUSO eCanter extra aantrekkelijk.

Kijk op www.amsterdam.nl/subsidies voor alle details en de aanvraag.
nl_lokaalnieuws_28082019_04

Gepubliceerd op 29/08/2019

7,5 tons FUSO Canter ideaal voor
Natuursteen Westerkwartier

In het Groningse Grootegast runt Johan Hofman zijn eigen steenhouwerij: Natuursteen Westerkwartier. Samen met zijn vrouw en twee medewerkers vervaardigen en onderhouden zij natuurstenen grafmonumenten. En sinds kort heeft het hechte team versterking gekregen van een nieuw lid, de 7,5 tons FUSO Canter.

 

Lees meer...
You need to specify the column widths.
nl_lokaalnieuws_29082019_01

Gepubliceerd op 29/08/2019

FUSO zet volledig elektrische eCanter centraal op
Transport Compleet

Op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september 2019 draait alles in de Evenementenhal in Gorinchem om transport in de breedste zin. FUSO geeft de bezoekers met de eCanter een inkijkje in een duurzamere toekomst van het transport. De volledig elektrische truck stoot immers geen CO2 of andere schadelijke stoffen uit. Bijkomend voordeel: de truck is zeer stil. Hierdoor en door zijn wendbaarheid is de compacte eCanter uitermate geschikt voor stadsdistributie. De groene truck is bovendien niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee. Volgens verschillende tests kan de eCanter zorgen voor een besparing op de brandstofkosten van ongeveer € 1.000 per 10.000 kilometer in vergelijking met een dieselmotortruck.
nl_lokaalnieuws_29082019_02

Gepubliceerd op 29/08/2019

FUSO op GroenTechniekHolland

Op dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september vindt de GroenTechniekHolland beurs plaats in Biddinghuizen. FUSO is aanwezig met een 3,5 tonner met dubbele cabine en een elektrische eCanter.

 

De FUSO 3CD met dubbele cabine biedt plaats aan 6 personen. Voorzien van een open laadbak en met een aanhangwagentrekgewicht van 3.500 kg is deze wagen uitermate geschikt voor de groenvoorziening.

 

Daarnaast staat er een eCanter, de volledig elektrische 7,5-tons truck van FUSO. Deze truck onderscheidt zich door zijn hoge laadvermogen en is dan ook een goed alternatief voor de klanten die met een bestelwagen te weinig laadvermogen hebben. Bovendien rijdt het voertuig volledig elektrisch en is ook nog eens zeer stil. Een ideale truck voor bijvoorbeeld kwekerijen.
nl_lokaalnieuws_29082019_03

Gepubliceerd op 29/08/2019

FUSO op Kliko Innovatie dagen

In Veenendaal vinden op woensdag 18 en donderdag 19 september de Kliko Innovatie Dagen plaats. Hier worden innovaties op het gebied van de afvalverwerking gepresenteerd. FUSO is hierbij ook aanwezig met de elektrische FUSO eCanter. Aanmelden voor uw bezoek kan via onderstaande link:

https://www.kliko.nl/innovatiedagen/
nl_lokaalnieuws_reinigungsdemodagen_01

Gepubliceerd op 25/04/2019

FUSO op de Reinigings Demo Dagen

Op 5 en 6 juni 2019 vinden de Reinigings Demo Dagen plaats, dit keer op een nieuwe locatie, en FUSO is weer present.

 

Op deze toonaangevende vakbeurs voor de afval- en reinigingsbranche zal FUSO de eCanter tonen, de volledig elektrische 7,5-tons vrachtwagen waarvan er al diversen in Nederland rondrijden bij verschillende klanten.

 

Deze truck rijdt zonder uitstoot en vrijwel geruisloos, ideaal voor de inzet in de binnensteden. En dat met een laadvermogen van ruim 4 ton.

 

Het evenement vindt dit keer plaats in Soest op het terrein van het Nationaal Militair Museum:
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

 

De beurs is beide dagen geopend van 09.00 tot 18.00 uur.

 

Toegang is gratis na aanmelding via de website.
file

Gepubliceerd op 25/04/2019

FUSO 3C13 250 voorjaarsaanbieding

Het voorjaar is begonnen en we zien het aan de bloemen en planten om ons heen. Wist u dat de FUSO veel wordt ingezet bij hoveniers en groendiensten? Dit maakt de Canter uitermate geschikt voor groenwerkzaamheden:

 

 • Robuust chassis met dubbel lucht

 • Laadvermogen van circa 1.180 kg

 • De kleinste draaicirkel in de markt: slechts 8,6 meter!

 • Open laadbak 3.200 x 2.080 mm

 • Geschikt voor B-rijbewijs

 • 3.500 kg trekgewicht
   

Er is nu al een Canter 3C13 met open laadbak voor een adviesprijs van € 26.950,-. Voor een truck met automatische versnellingsbak geldt een meerprijs van € 1.000,-. Neem contact op met uw FUSO dealer voor meer informatie over deze aanbieding.
Smart tacho

Gepubliceerd op 25/04/2019

Nieuwe smart tacho per 15 juni verplicht

Op trucks met een GVW van 3.500 kg is de tachograaf een optie, op de modellen boven 3,5 ton wordt standaard een tachograaf geleverd. Vanaf 15 juni 2019 moeten alle nieuw te registeren trucks met tachograaf plicht voorzien zijn van een “slimme” (ook wel “smart”) tachograaf.

 

Wat is een slimme tachograaf?

De Europese Commissie heeft een richtlijn (165/2014) aangenomen waarmee nieuwe specificaties voor de tachograaf verplicht worden. Het doel van deze wetgeving is om manipulatie van de tachograaf nog verder tegen te gaan zodat de rij- en rusttijden worden gerespecteerd. De grootste verschillen met de huidige generatie tachograaf zijn:

 

 • Geïntegreerde GNSS (Global Navigation Satelite System) module met 2e snelheidssensor voor registratie van de voertuiglocatie.

 • DSRC (Dedicated Short Range Communication) module maakt uitlezen op afstand mogelijk voor controlerende instanties.

 • Nieuwe encryptie en verbeterde verzegeling om fraude tegen te gaan.

 • ITS Intelligent Transportation System waarmee de tachograaf in de toekomst gekoppeld kan worden met bijvoorbeeld voertuigmanagementsystemen.

   

FUSO levert de smart tachograaf vanaf 10 mei 2019 af fabriek. Tot die tijd worden trucks nog met de huidige tachograaf geleverd.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw FUSO dealer.