Local news

Lokaal Nieuws

nl_lokaalnieuws_28082019_04

Gepubliceerd op 29/08/2019

7,5 tons FUSO Canter ideaal voor
Natuursteen Westerkwartier

In het Groningse Grootegast runt Johan Hofman zijn eigen steenhouwerij: Natuursteen Westerkwartier. Samen met zijn vrouw en twee medewerkers vervaardigen en onderhouden zij natuurstenen grafmonumenten. En sinds kort heeft het hechte team versterking gekregen van een nieuw lid, de 7,5 tons FUSO Canter.

 

Lees meer...
You need to specify the column widths.
nl_lokaalnieuws_29082019_01

Gepubliceerd op 29/08/2019

FUSO zet volledig elektrische eCanter centraal op
Transport Compleet

Op dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september 2019 draait alles in de Evenementenhal in Gorinchem om transport in de breedste zin. FUSO geeft de bezoekers met de eCanter een inkijkje in een duurzamere toekomst van het transport. De volledig elektrische truck stoot immers geen CO2 of andere schadelijke stoffen uit. Bijkomend voordeel: de truck is zeer stil. Hierdoor en door zijn wendbaarheid is de compacte eCanter uitermate geschikt voor stadsdistributie. De groene truck is bovendien niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee. Volgens verschillende tests kan de eCanter zorgen voor een besparing op de brandstofkosten van ongeveer € 1.000 per 10.000 kilometer in vergelijking met een dieselmotortruck.
nl_lokaalnieuws_29082019_02

Gepubliceerd op 29/08/2019

FUSO op GroenTechniekHolland

Op dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september vindt de GroenTechniekHolland beurs plaats in Biddinghuizen. FUSO is aanwezig met een 3,5 tonner met dubbele cabine en een elektrische eCanter.

 

De FUSO 3CD met dubbele cabine biedt plaats aan 6 personen. Voorzien van een open laadbak en met een aanhangwagentrekgewicht van 3.500 kg is deze wagen uitermate geschikt voor de groenvoorziening.

 

Daarnaast staat er een eCanter, de volledig elektrische 7,5-tons truck van FUSO. Deze truck onderscheidt zich door zijn hoge laadvermogen en is dan ook een goed alternatief voor de klanten die met een bestelwagen te weinig laadvermogen hebben. Bovendien rijdt het voertuig volledig elektrisch en is ook nog eens zeer stil. Een ideale truck voor bijvoorbeeld kwekerijen.
nl_lokaalnieuws_29082019_03

Gepubliceerd op 29/08/2019

FUSO op Kliko Innovatie dagen

In Veenendaal vinden op woensdag 18 en donderdag 19 september de Kliko Innovatie Dagen plaats. Hier worden innovaties op het gebied van de afvalverwerking gepresenteerd. FUSO is hierbij ook aanwezig met de elektrische FUSO eCanter. Aanmelden voor uw bezoek kan via onderstaande link:

https://www.kliko.nl/innovatiedagen/
nl_lokaalnieuws_reinigungsdemodagen_01

Gepubliceerd op 25/04/2019

FUSO op de Reinigings Demo Dagen

Op 5 en 6 juni 2019 vinden de Reinigings Demo Dagen plaats, dit keer op een nieuwe locatie, en FUSO is weer present.

 

Op deze toonaangevende vakbeurs voor de afval- en reinigingsbranche zal FUSO de eCanter tonen, de volledig elektrische 7,5-tons vrachtwagen waarvan er al diversen in Nederland rondrijden bij verschillende klanten.

 

Deze truck rijdt zonder uitstoot en vrijwel geruisloos, ideaal voor de inzet in de binnensteden. En dat met een laadvermogen van ruim 4 ton.

 

Het evenement vindt dit keer plaats in Soest op het terrein van het Nationaal Militair Museum:
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

 

De beurs is beide dagen geopend van 09.00 tot 18.00 uur.

 

Toegang is gratis na aanmelding via de website.
file

Gepubliceerd op 25/04/2019

FUSO 3C13 250 voorjaarsaanbieding

Het voorjaar is begonnen en we zien het aan de bloemen en planten om ons heen. Wist u dat de FUSO veel wordt ingezet bij hoveniers en groendiensten? Dit maakt de Canter uitermate geschikt voor groenwerkzaamheden:

 

 • Robuust chassis met dubbel lucht

 • Laadvermogen van circa 1.180 kg

 • De kleinste draaicirkel in de markt: slechts 8,6 meter!

 • Open laadbak 3.200 x 2.080 mm

 • Geschikt voor B-rijbewijs

 • 3.500 kg trekgewicht
   

Er is nu al een Canter 3C13 met open laadbak voor een adviesprijs van € 26.950,-. Voor een truck met automatische versnellingsbak geldt een meerprijs van € 1.000,-. Neem contact op met uw FUSO dealer voor meer informatie over deze aanbieding.
Smart tacho

Gepubliceerd op 25/04/2019

Nieuwe smart tacho per 15 juni verplicht

Op trucks met een GVW van 3.500 kg is de tachograaf een optie, op de modellen boven 3,5 ton wordt standaard een tachograaf geleverd. Vanaf 15 juni 2019 moeten alle nieuw te registeren trucks met tachograaf plicht voorzien zijn van een “slimme” (ook wel “smart”) tachograaf.

 

Wat is een slimme tachograaf?

De Europese Commissie heeft een richtlijn (165/2014) aangenomen waarmee nieuwe specificaties voor de tachograaf verplicht worden. Het doel van deze wetgeving is om manipulatie van de tachograaf nog verder tegen te gaan zodat de rij- en rusttijden worden gerespecteerd. De grootste verschillen met de huidige generatie tachograaf zijn:

 

 • Geïntegreerde GNSS (Global Navigation Satelite System) module met 2e snelheidssensor voor registratie van de voertuiglocatie.

 • DSRC (Dedicated Short Range Communication) module maakt uitlezen op afstand mogelijk voor controlerende instanties.

 • Nieuwe encryptie en verbeterde verzegeling om fraude tegen te gaan.

 • ITS Intelligent Transportation System waarmee de tachograaf in de toekomst gekoppeld kan worden met bijvoorbeeld voertuigmanagementsystemen.

   

FUSO levert de smart tachograaf vanaf 10 mei 2019 af fabriek. Tot die tijd worden trucks nog met de huidige tachograaf geleverd.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw FUSO dealer.