eCanter. Ready to deliver. Better urban living

Van aan huis bezorging van kleine pakketten tot distributie van goederen op grote schaal; transport is en blijft de ruggengraat van de maatschappij. Verstedelijking leidt tot een toename van het transport met uitdagingen op het gebied van geluid en milieu. Daarom werken wij aan innovatieve technologieën, voor het transport van de toekomst. Met als resultaat de eerste elektrische stadstruck. De eCanter is de eerste op de markt, is “ready to deliver”, en staat voor “beter leven in de stad”.

 

's Werelds eerste lichte elektrische vrachtwagen is sinds 2017 in serieproductie. Maar deze geruisloze truck ontlast niet alleen het milieu, ook economisch vormt de eCanter een aantrekkelijk alternatief. U bespaart circa 30% op de onderhoudskosten en de eCanter levert daarnaast nog circa 1000 Euro per 10.000 km aan brandstofbesparing op. Zo zijn de meerkosten van de aanschaf al na ongeveer drie jaar terugverdiend.

 

file

De voordelen

Dit maakt de eCanter tot uw specialist:

 

 • Eerste volledig elektrische lichte vrachtwagen
   
 • 100% emissievrij en nagenoeg geluidloos
 
 • Krachtige elektromotor met een vermogen van 129 kW (175 pk) en een max. koppel van 390 Nm
 
 • Het maximumkoppel van de elektromotor is meteen bij het wegrijden beschikbaar
 
 • 7,49 t totaalgewicht
 
 • Laadvermogen chassis tot 4,5 t
 
 • Meer dan 100 km actieradius met volledige lading 
 
 • Veel rijcomfort en zeer hoge wendbaarheid
 
 • 30% lagere onderhoudskosten
 
 • Brandstofbesparingen van 1000 Euro per 10.000 km*
 
 • Oplaadduur van slechts negen uur, snel opladen mogelijk in één uur en 45 minuten
   
 • Accucomponenten zijn crashtest-veilig
 
 • Vrije toegang tot binnensteden en milieuzones

  *Afhankelijk van plaatselijke diesel- en stroomprijzen.

Ontdek de kracht van positieve energieDe elektromotor

De eCanter overtuigt met zijn geoptimaliseerde aandrijflijn met een elektromotor van 129 kW en een koppel van 390 Nm. Hij is gekoppeld aan een overbrenging, die de kracht via aandrijfas en achteras overbrengt op de wielen. Zo hebt u het volledige koppel meteen bij het wegrijden tot uw beschikking.

De accu's

De accupacks van de nieuwste generatie bestaan uit lithium-ionen, die beschikken over een maximale spanning van 420 volt en een capaciteit van 13,8 kWh. Met zes afzonderlijke accu's wordt een maximale capaciteit van 82,8 kWh bereikt. De laadmodule van de eCanter ondersteunt zowel het laden met wisselstroom als met gelijkstroom door middel van een CCS type 2-interface (EU-conform). Daarmee is snel opladen tot 80% van de capaciteit in één uur (gelijkstroom) resp. zeven uur (wisselstroom) mogelijk.

De recuperatie

Bij het terugwinnen van energie (recuperatie) wordt de remenergie gebruikt om de accu's op te laden. Dat verhoogt uw actieradius en minimaliseert oplaadpauzes.Voetgangersbescherming

Accuveiligheid

De accu's hebben een crashtest ondergaan.Cabineconcept

Het exterieurdesign van de cabine is eenvoudig maar toekomstgericht. Binnen is alles op de chauffeur georiënteerd. Vanaf de comfortabele bestuurderstoel bereikt u alle benodigde knoppen met gemak. Voor een perfect overzicht wordt alle belangrijke informatie op een 12 inch scherm op het dashboard weergegeven. De adaptieve interieurverlichting creëert een sfeer als in een personenwagen.

Moderne en eenvoudige bediening

De nauwkeurige en betrouwbare informatie wordt weergegeven op een tweede scherm. Hierop is de resterende actieradius, de status van de accu’s en het verbruik over de laatste rit af te lezen.