De cabine. Geen ruimte voor compromissen


Zo compact als de Canter van buiten lijkt, zo verrassend royaal is hij van binnen. Bij de nieuwe Canter kunt u kiezen uit drie cabines, zonder dat u daarbij aan Comfort hoeft in te boeten. Wendbaar in smalle steegjes, onvermoeibaar op lange ritten: u bent altijd goed op weg.file


Cabinevarianten

 

U heeft bij de Canter de keuze uit drie cabinevarianten. De enkele of dubbele comfortcabine met een breedte van 2 m is leverbaar voor alle modellen. Voor de extreem wendbare modellen van 3,5 t en 6,0 t bieden wij bovendien de zeer smalle standaardcabine met een breedte van slechts 1,7 meter. Ondanks de compacte afmetingen hebben tot drie personen royaal de ruimte in de enkele cabines. De dubbele cabines bieden zes of zeven personen meer dan voldoende plaats en beschikken over een extra bergruimte onder de zitplaatsen achter. Bovendien kan de dubbele cabine optioneel geleverd worden met een tweezone-airconditioning waardoor de temperatuur ook op de achterste zitplaatsen optimaal is.

Onderhoudsvriendelijkheid

 

Een van de kenmerkende aspecten van de Canter is zijn ruimtebesparende frontbesturingsconcept. Alle relevante onderhouds- en servicepunten (oliepeil, ruitenwisservloeistof, remvloeistof) zijn desondanks goed bereikbaar voor controle. En om ervoor te zorgen dat u ook bij slecht weer meteen kunt wegrijden, bevinden de ruitensproeiers zich direct op de ruitenwisserbladen, beschermd tegen ijs en stof.


Het interieur. Uw nieuwe favoriete werkplek


De voordelen van de cabine met frontbesturing lopen door tot in de cabine. Bij het instappen wordt u niet gehinderd door een wielkast. In plaats daarvan zorgen de ruim openende deuren met hun lage en brede deuropeningen en de slipvaste treden voor een comfortabele toegang tot de cabine. Ook in het interieur gaan we voor absolute bewegingsvrijheid. Door het ontbreken van de motortunnel en de in het dashboard geïntegreerde versnellingspook wordt het kinderspel om door te schuiven in de cabine. De speciale geluidsisolatie van de cabine vormt samen met de comfortabele vering en de interieuruitrusting de basis voor een ontspannen rit.file

 

De stoelen

 

De ergonomische stoelen van Isringhausen in zwart design bieden de rug ontspannen steun en zijn naar wens voor de bestuurder leverbaar als geveerde stoel. Bovendien heeft de bestuurdersstoel in alle varianten standaard een comfortabele lendensteun die op uw wensen kan worden ingesteld. De leuning van de middelste bijrijdersstoel kan worden neergeklapt en is voorzien van een vak voor papieren.

 

Ergonomische inrichting

 

Meteen links en rechts aan het stuurwiel bevinden zich twee multifunctionele hendels voor de belangrijkste functies. Naast de wisfunctie wordt hiermee ook de standaard motorrem geactiveerd. Dankzij deze ergonomische plaatsing kunnen de hendels worden bediend zonder het stuur te hoeven loslaten. De klimaatregelingsfuncties zijn ook voor de bijrijders gemakkelijk te bereiken en af te stellen. Uiteraard kunnen de hoogte en de hoek van het stuurwiel traploos worden aangepast.

 

De airconditioning

 

Voor optimale klimaatbeheersing in de cabine kan worden gekozen voor een automatische of handmatig instelbare airconditioning. Voor de dubbelcabine is bovendien afzonderlijk instelbare ventilatie voor de tweede rij zitplaatsen leverbaar.

 

 

Het multifunctionele display

 

Met de duidelijke scheiding van waarschuwings- en functie-indicaties en alle belangrijke voertuiginformatie zoals verbruiks-, temperatuurs-, oliepeil- en schakelindicatie, hebt u op de bestuurdersstoel niet alleen de verkeerssituatie in het oog. De in de toerenteller geïntegreerde AdBlue-indicatie geeft het actuele peil weer. 

 

 

De opbergruimte

 

De Canter biedt u een hele reeks opbergplekken onder handbereik van de bestuurder: onder het dashboard, in de portiervakken, in opbergvakken boven de voorruit, naast het montageframe voor radio en tachograaf. Bovendien heeft de Canter standaard een afsluitbaar dashboardkastje. Ook een opbergvak aan de achterwand van de cabine behoort tot de basisuitrusting (behalve bij 3S-/6S-modellen). De geïntegreerde bekerhouder komt u desgewenst tegemoet en biedt voldoende plaats voor blikjes en koffiebekers.