DUONIC® 2.0: Een nieuwe definitie van rijcomfort

DUONIC® 2.0

 

Comfortabel schakelen zonder onderbreking van de trekkracht, met minimale slijtage. De tweede, doorontwikkelde generatie van de geautomatiseerde DUONIC® 2.0-transmissie staat niet alleen voor comfortabel rijden en eenvoudige bediening, maar ook voor intelligente oplossingen als de kruipfunctie, waarmee niet alleen moeiteloos kan worden gemanoeuvreerd, maar ook zonder problemen op hellingen kan worden weggereden. In combinatie met de verbeterde schakellogica, het standaard start-stopsysteem en de eveneens standaard Eco Mode rijdt u samen met de onderhoudsarme DUONIC® 2.0-transmissie niet alleen efficiënter en milieuvriendelijker, maar bespaart u ook brandstof, en uiteindelijk geld.file

 

Parkeren en handmatig schakelen

 

De DUONIC® 2.0 versnellingsbak beschikt over een parkeerfunctie waarmee u uw Canter veilig kunt parkeren. Bovendien kunt u te allen tijde kiezen voor handmatig schakelen.

 

file

 

Standaard Eco Mode

 

Met de in de DUONIC® 2.0 standaard ingebouwde Eco Mode kan het brandstofverbruik door vroeg schakelen nog verder worden gereduceerd. Door de keuzehendel kort aan te tippen kunt u de besparingsmodus tijdens het rijden inschakelen. Op die manier kiest DUONIC® 2.0 altijd de juiste versnelling voor het laagste verbruik.

 

file

 

Weinig slijtage van de koppeling – geen onderhoud

 

In tegenstelling tot conventionele versnellingsbakken heeft de DUONIC® 2.0 met dubbele koppeling weinig last van slijtage. U rijdt niet alleen zuiniger door het geoptimaliseerde verbruik, maar bespaart bovendien op de onderhoudskosten.

 

file

 

Kruipmodus en wegrijhulp voor op hellingen

 

In langzaam rijdend en stilstaand verkeer of bij het voorzichtig manoeuvreren verplaatst u zich hiermee langzaam en veilig voor- en achteruit, zonder dat u gas hoeft te geven. En met de standaard wegrijhulp voor op hellingen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het achteruitrollen bij het starten op een helling.