Sorry. We hebben niets gevonden.

  • GROENE DUIMEN OMHOOG. DE FUSO CANTER OVERTUIGT DE LANDSCHAPSARCHITECTEN VAN SCHELLHEIMER GMBH.

SCHELLHEIMER GARTEN- UND LANDSCHAFTSBAU GMBH MAAKT DE TUINDROMEN VAN HAAR KLANTEN WAAR. VOOR TRANSPORTTAKEN VERTROUWEN DE PROFESSIONALS IN DE TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECTUUR OP DE FUSO CANTER.

Achter de minimalistische afkorting GaLaBau gaat een heel diverse bedrijfstak schuil. Dit wordt op het laatst duidelijk als je de portefeuille van Schellheimer GmbH uit Wilpoldsried bij Kempten in Allgäu bekijkt. Bedrijfsleider Lars Schellheimer en zijn team weten precies wat belangrijk is bij het plannen en ontwerpen van een tuin. Zij kennen alle denkbare plantensoorten, zijn experts in de verzorging ervan en gebruiken ze niet alleen om tuinen of parken, maar ook daken of gevels te vergroenen. Paden bestraten, muren bouwen, verlichting aanbrengen en zelfs vijvers en natuurlijke zwembaden aanleggen en nog veel meer behoort ook tot de dienstverlening.

HET ONDERHOUDSGEMAK BEVALT ONS AL TIENTALLEN JAREN UITSTEKEND. VOLGENS MIJ WAS DE BESLISSING OM EEN KANTELBARE CABINE IN EEN KLEINE TRUCK TE INSTALLEREN BAANBREKEND. IEMAND HEEFT GOED NAGEDACHT!
Lars Schellheimer, directeur Schellheimer GmbH

VEELZIJDIG VOERTUIGCONCEPT VOOR VEELZIJDIGE HOVENIERS

De veelzijdige professionals hebben daarom een even veelzijdig voertuigconcept nodig voor hun transporttaken. Hoe passend dat de FUSO Canter in dit opzicht een echt “natuurtalent” is, want hij kan met de ideale configuratie dienen voor elke toepassing op het gebied van landschapsarchitectuur. Met zijn praktische ontwerp, hoge laadvermogen, wendbaarheid, drie krachtige motorvarianten, bedieningsen rijcomfort als van een auto, een groot aantal opbouwmogelijkheden en topservice biedt hij een aantrekkelijk totaalpakket. Dit maakt de Canter economisch zeer interessant voor een bedrijfstak waarin vervoer een belangrijke rol speelt, maar tegelijkertijd een kostenfactor is die moet worden ingecalculeerd.

Lars Schellheimer, die de tweede generatie is die het familiebedrijf leidt, is al lang overtuigd van de FUSO Canter: “Het eenvoudige onderhoud inspireert ons al tientallen jaren. De beslissing om een kantelbare cabine in een kleine vrachtwagen op te nemen was naar mijn mening baanbrekend. Iemand heeft goed nagedacht!” De eerste truck van 3,5 ton in het wagenpark heeft duidelijk een blijvende indruk achtergelaten. Zijn kantelbare cabine, die destijds niet vanzelfsprekend was voor kleinere vrachtwagens, maakte het mogelijk gemakkelijk en zonder complicaties motorolie of remvloeistof bij te vullen.

FUSO CANTER PAST ZICH AAN VERANDERENDE EISEN AAN

Vandaag zijn zes FUSO Canter met driewegkipperopbouw onderweg in het felle grasgroen van Schellheimer GmbH. Niet in de laatste plaats vanwege het in de loop der jaren steeds omvangrijker wordende activiteitenpakket van de hovenier en zijn team, vertrouwt Lars Schellheimer voor zijn huidige voertuigen vooral op het hoge laadvermogen van de robuuste 7,5 t Canter. Het maakt het slepen van zware aanhangers mogelijk: “Als we ‘s ochtends tijdens de eerste rit naar de bouwplaats al bulkmateriaal uit ons magazijn kunnen laden, besparen we tijd en geld. Hetzelfde geldt voor de laatste opgraving van de dag.”

Met zijn vijf gewichtsklassen van 3,5 ton tot 8,55 ton dekt de Canter precies de lichte tonnages waarnaar in de tuin- en landschapsbouw bijzonder veel vraag is. Het is de eerste keuze wanneer een bestelwagen te weinig is, maar een zware vrachtwagen te veel.

Hoewel de Canter-chauffeurs bij Schellheimer een rijbewijs klasse C1E nodig hebben voor het extra laadvermogen, is de FUSO Canter vooral populair bij veel bedrijven in de groenvoorziening, vooral in de versie van 3,5 ton. Tot een toegestaan totaalgewicht van 3,5 ton kan hij worden bestuurd met een rijbewijs klasse B en met een uitbreiding tot klasse BE is het zelfs mogelijk een aanhangwagen tot 3,5 ton (zGG) aan te koppelen.

RIJBELEVING EN TECHNOLOGIE IN DE FUSO CANTER ZIJN PRECIES GOED

Lars Schellheimer hoort vaak van zijn medewerkers dat de FUSO Canter bijna net zo prettig rijdt als een personenauto, zelfs als een vrachtwagen van 7,5 ton. De optionele automatische DUONIC® 2.0 transmissie met zes versnellingen maakt het rijden nog aangenamer en gemakkelijker. Daarbij komt de efficiënte en milieuvriendelijke motor, die de Canter altijd snel van de ene bouwplaats naar de andere brengt. Afhankelijk van de tonnage is er keuze uit 130 pk, 150 pk of 175 pk. Een gesloten en onderhoudsvrij roetfilter vult alle motorvarianten aan. De automatische regeneratie van het roetfilter werkt betrouwbaar, wat de Canter-rijders van Schellheimer uit eigen ervaring kunnen bevestigen.

De 7,5-tons trucks in het Schellheimer wagenpark hebben de twee meter brede Comfort-cabine. Wie de afmetingen nog compacter wil, kan zijn Canter in de varianten 3,5t en 6t configureren met de smalle, slechts 1,7 meter brede enkele cabine. Als deze twee opties u niet aanspreken, omdat u liever materiaal en bemanning in één keer vervoert, zal de Canter met 3,5t of 7,5t als Comfort dubbele cabine met respectievelijk zes of zeven zitplaatsen zeker bij u passen.

De FUSO Canter is niet alleen in de breedte, maar ook in de lengte ruim. Zes wielbases, afhankelijk van de tonnage, tussen 2.500 mm en 4.750 mm bieden vele combinatiemogelijkheden. De bijpassende laadbak en kiepbak, de klassiekers voor gebruik in de tuin- en landschapsbouw, zijn direct vanaf de fabriek verkrijgbaar. Een 24-volt interface en aftakassen voor het aansluiten van hydraulische pompen of compressoren staan ook op de optielijst van de Canter. Verdere individuele aanpassingen, bijvoorbeeld een zonneklep of een praktische gereedschapskist voor apparatuur en gereedschap, zijn mogelijk.

KLANTNABIJHEID EN PRAKTISCHE SERVICE INBEGREPEN BIJ DE CANTER

Lars Schellheimer is blij dat de Canter zo individueel kan worden geconfigureerd: “We zijn erg blij dat we de voertuigen aan onze behoeften kunnen aanpassen. Maar met zo’n groot aantal varianten hebben we ook iemand nodig die ons deskundig advies kan geven. Gelukkig zijn de medewerkers van Mercedes-Benz er om ons daarbij te helpen.” De medewerkers van de Mercedes-Benz verkooppartner Autohaus Allgäu GmbH & Co KG in Kempten adviseren niet alleen uitstekend vóór de aankoop of leasing, maar ook het aftersales-team heeft de GaLaBau-ondernemer overtuigd. De werkplaats van de verantwoordelijke vestiging biedt zeer klantgerichte openingstijden die goed te combineren zijn met de werktijden van zijn bedrijf. “Wij zijn zeer tevreden over de service van Mercedes-Benz. Het filiaal dat voor ons zorgt, werkt op weekdagen tot 22.00 uur en op zaterdag tot 16.00 uur. Dit is erg belangrijk voor ons, omdat we de voertuigen meestal pas vanaf vrijdagmiddag beschikbaar hebben,” zegt Lars Schellheimer.