Sorry. We hebben niets gevonden.

  • OPENBARE DIENSTEN. CONSTANCE'S TECHNISCHE OPERATIES VERTROUWEN OP DE FLEXIBELE FUSO CANTER.

DE TECHNISCHE BETRIEBE KONSTANZ (TBK) ZORGT VOOR HET ONDERHOUD EN DE VERZORGING VAN DE OPENBARE RUIMTE IN DE STAD. HET TEAM VAN HET GEMEENTEBEDRIJF OMVAT OOK VERSCHILLENDE FUSO CANTERS.

Het legen van de meer dan 800 openbare vuilnisbakken in het hele stadsgebied, het verzorgen van duizenden bomen in het stadsbestand en het adequaat onderhouden van zes begraafplaatsen met ongeveer 24.000 graven – dit zijn slechts drie van de tientallen verschillende werkzaamheden die de medewerkers van de Technische Dienst van de stad Konstanz, kortweg TBK, dag in dag uit verrichten. “Zij zorgen ervoor dat de openbare ruimte in de stad schoon, opgeruimd en leefbaar is en blijft”, leest de bedrijfsbrochure van TBK. Voor mobiele ondersteuning vertrouwt TBK op de FUSO Canter, die ideaal is voor gemeentelijk gebruik.

FUSO CANTER THUIS IN ALLE GEMEENTEN

Mesud Gök rijdt een van deze Canters en maakt er bijna 10.000 kilometer per jaar mee op zijn regelmatige rondes door het pittoreske stadje aan het Bodenmeer in dienst van de gemeentelijke reinigingsdienst. De vrachtwagen van 7,5 ton in typisch gemeentelijk oranje is het model 7C18 met een vuilnisbak van Zoeller. Dankzij de compacte afmetingen en de wendbaarheid van zijn vuilniswagen kan Mesud Gök de Canter niet alleen gemakkelijk door de vaak smalle straatjes van de oude binnenstad van Konstanz rijden, maar ook langs de promenade langs het meer. De Canter met zijn hoge laadvermogen is hier precies op zijn plaats, per slot van rekening verwijderen de stadsreinigers alleen al uit de openbare vuilnisbakken ongeveer 450 ton afval per jaar.

Een andere FUSO Canter wordt gebruikt voor het onderhoud van begraafplaatsen, waar de 7,5-tons rolcontainer het opgehoopte groenafval verzamelt. De stad Konstanz heeft één hoofdbegraafplaats en vijf plaatselijke begraafplaatsen. In totaal zorgen de medewerkers van de dienst voor ongeveer 17 hectare zogenaamde onderhoudszones van de begraafplaats, die parkachtig zijn aangelegd en voor de bezoekers altijd in een waardige staat moeten verkeren. De Canter, die is uitgerust met een container met extra hoge zijwanden voor een grote capaciteit, is het ideale voertuig voor een snelle afvoer na werkzaamheden zoals grasmaaien, heggen knippen of bladeren verwijderen.

Een derde Canter van 7,5 ton is onderweg voor de afdeling groenvoorziening en tuinieren van het TBK, voornamelijk voor het controleren en onderhouden van het bomenbestand in de stad. Met 14.900 exemplaren is er genoeg te doen. De FUSO Canter kan ook bij deze taak punten scoren met zijn laadvermogensterke, maar tegelijkertijd lichte en slanke ontwerp, omdat veel van de bomen zich op moeilijk bereikbare locaties in de binnenstad bevinden en niet gemakkelijk door grotere vrachtwagens kunnen worden bereikt.

Daarnaast verzorgt deze Canter met zijn praktische en flexibele laadbak ook transporten voor de timmerafdeling van TBK, die onder andere het onderhoud van de 72 gemeentelijke speelplaatsen verzorgt. Twee andere FUSO Canters worden gebruikt voor wegonderhoud. Een ervan werd speciaal geconfigureerd met een extra smalle bestuurderscabine van slechts 1,7 meter breed en is dus het aangewezen speciale voertuig voor werkzaamheden in de smalste steegjes van de oude stad. Alle voertuigen zijn uitgerust met de automatische Duonic-transmissie met dubbele koppeling en rijden daardoor uiterst comfortabel. Dankzij de kruipfunctie kunnen TBK-medewerkers hun Canter moeiteloos manoeuvreren en de Hill Start Assist is een ander praktisch hulpmiddel bij het dagelijks gebruik.

VOOR ONZE UITEENLOPENDE EN VAAK TOTAAL VERSCHILLENDE TAKEN HEBBEN WIJ EEN FLEXIBEL INZETBAAR EN ABSOLUUT BETROUWBAAR VOERTUIG NODIG.
Andreas Haaga, hoofd centrale inkoop bij TBK

SERVICECONTRACT ZORGT VOOR KOSTENBEHEERSING EN BESCHIKBAARHEID

Voor onze uiteenlopende en vaak totaal verschillende taken hebben we een voertuig nodig dat flexibel kan worden ingezet en absoluut betrouwbaar is”, benadrukt Andreas Haaga, hoofd centrale inkoop bij TBK. Naast de vele configuratiemogelijkheden die de Canter ideaal maken voor gemeentelijk gebruik, is voor hem nog een ander argument doorslaggevend: de berekenbaarheid van de kosten door een compleet servicecontract. Dit is bijzonder geschikt voor gemeenten omdat het naast veel reparatie- en onderhoudsdiensten ook een 24-uurs storingsdienst omvat of de inspectiewerkzaamheden aan het FUSO-chassis inclusief hoofdinspectie en veiligheidsinspectie. Op die manier zijn de TBK-canters altijd klaar voor gebruik.